Nieuws Expertise

expertise uit eigen kring

Nieuwe expertise uit eigen kring:

REC 4.5. in Noord Holland heeft de organisatie ingericht ter voorbereiding op de implementatie van passend onderwijs, onder de naam: 'Gedragpunt, scholing en advies'. www.gedragpunt.nl

In het Zwolse is weer een 'academy' opgericht met een groot aanbod voor passend onderwijs, de Ambelt Academy - 'speciaal is voor ons heel gewoon'. Men werkt samen met een universiteit, een hogeschool, een uitgever en een adviesbureau. www.ambeltacademie.nl

 Voor de blog 'je speciale collega' worden nog schrijvers gezocht, om van tijd iets te schrijven voor collega's in het land. Blogspot-schrijvers. Je kunt je melden bij het bureau LECSO.

Er is een promotieonderzoek gedaan door Arnoud Evers (v.h. Ruud de Moor centrum) over een instrument om de professionele ontwikkeling van leerkrachten op het werk te onderzoeken. Dat instrument gaat in op zes categorieën van leeractiviteiten.

De eerste uitgave van onze 'veldpublicaties' (de eerste gaat over een onderzoek naar sociaal emotioneel functionren van leerlingen binnen cluster 3) zal nog voor de zomer verschijnen. Alle scholen met LG-leerlingen zullen deze uitgave gratis ontvangen. Anderen kunnen de uitgave bestellen bij het bureau LECSO.