Nieuws Expertise

Nieuwe post-hbo opleiding voor leerkrachten en intern begeleiders: onderwijs aan kinderen met ernstige meervoudige beperkingen (IQ < 35)

In september 2012 start in Amersfoort de opleiding Onderwijs aan kinderen met ernstige meervoudige beperkingen (IQ < 35).

De opleiding bestaat al vijf jaar en wordt nu voor het eerst gegeven specifiek voor professionals in het onderwijs aan kinderen met ernstige verstandelijke of meervoudige beperkingen.

In eerdere edities van de opleiding (onder de titel ‘Ondersteuning van mensen met ernstige meervoudige beperkingen’) waren de deelnemers vooral persoonlijk begeleiders uit de zorg en incidenteel ook leerkrachten.

Enkele kenmerken van deze opleiding:

  • Het is een erkende post-hbo opleiding (SPHBO-erkenning) met een studiebelasting van 300 uur.
  • Naast het verwerven van kennis vormt het toepassen van de opgedane kennis in de dagelijkse praktijk door middel van praktijkopdrachten een centraal onderdeel van de opleiding.
  • De docenten van de opleiding hebben zelf uitgebreide ervaring met de doelgroep kinderen met ernstige meervoudige beperkingen.

De opleiding omvat 20 opleidingsdagen (op maandag), verdeeld over een periode van één studiejaar.

Hoofddocent is drs. Karin de Geeter.

Organisatie: GITP PAO in samenwerking met hethttp://www.emgplatform.nl/ , kennisnetwerk en informatiepunt voor en door ieder die professioneel of persoonlijk betrokken is bij mensen met EMB.

Meer info en inschrijving:  Onderwijs aan kinderen met ernstige meervoudige beperkingen (IQ < 35)