Nieuws Onderwijskwaliteit

training interne auditor

Utrecht: september 2012

Geachte leden,

In het najaar van 2011 is door de landelijke stuurgroep de Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs vastgesteld. Op basis van deze norm, die tijdens Het Congres 2011 door LECSO is overhandigd aan de inspectie van het onderwijs, kunnen scholen toewerken naar een kwaliteitsmanagementsysteem dat voldoet aan de eisen van de branche zelf.

Om de sector Speciaal Onderwijs verder te stimuleren richting het werken met een op maat gemaakt kwaliteitsmanagementsysteem biedt LECSO haar leden aan om tegen gereduceerde tarieven trainingen te volgen waarbij het kwaliteitsdenken (module kwaliteitsdenken) en het in de praktijk toetsen van de norm  (training Intern auditor speciaal onderwijs) aan bod komen. Scholen die vorig jaar niet hebben deelgenomen aan de cursus krijgen voorrang bij de inschrijving voor dit najaar.

De module Normkennis Speciaal Onderwijs beslaat twee dagdelen, deze cursus wordt dit najaar twee maal gegeven op dinsdag  30 oktober en donderdag  8 november. Deze module is verplicht voor deelnemers aan de training Intern auditor maar kan ook los gevolgd worden. Verdere informatie vindt u in de bijlage.

De training Intern auditor zal plaatsvinden op dinsdag 13 november en donderdag 22 november. Om deze training zo efficiënt mogelijk te organiseren omvat deze dag drie cursusdagdelen en wordt deze gegeven op 1 dag. In de bijlage vindt u meer informatie over deze training.

De bijeenkomsten worden georganiseerd op een locatie centraal in Nederland en uitgevoerd door CKMZ (Centrum voor Kwaliteit en Management in de Zorgsector), het bureau dat de ontwikkeling van de Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs heeft begeleid.

 

Zowel de training als de module worden uitgevoerd in groepen van minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers.

 

De training en de module Kwaliteitsdenken worden voor leden van LECSO aangeboden met 50% korting.

Afhankelijk van het aantal deelnemers liggen de kosten voor de training tussen 175 en 280 euro p.p. (inclusief materiaalkosten).  De kosten voor de module liggen tussen 75 en 150 euro p.p. (inclusief BTW).

 

U kunt zich inschrijven  door bijgevoegd inschrijfformulier te retourneren aan: g.valster@lecso.nl

 

Honorering zal plaatsvinden op volgorde van aanmelding.

Na aanmelding ontvangt u een factuur.

 

Productblad Module Normkennis Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs (2).pdf

Productblad Training Auditor Speciaal Onderwijs (2).pdf

INSCHRIJFFORMULIER INTERNE AUDITOR.docx