Nieuws Algemeen

Uitnodiging Hét Congres

Ook deze 11e editie is Hét Congres hét ontmoetingscentrum voor iedereen die betrokken is bij leerlingen met een speciale onderwijsvraag. Een plek om kennis te maken met elkaar, uw expertise te vergroten en geïnspireerd te raken.

Bent u werkzaam binnen het (voortgezet) speciaal onderwijs? Volgt uw kind onderwijs daar? Werkt u binnen regulier onderwijs met leerlingen met een speciale ondersteuningsvraag of krijgt u als leraar, directielid, bestuurder, gemeente, zorgverlener te maken met Passend Onderwijs? Dan is Hét Congres een niet te missen ontmoetingsplek.

U kunt een keuze maken uit wel 50 boeiende presentaties, workshops en netwerkbijeenkomsten waarin de laatste ervaringen, ontwikkelingen en wetenswaardigheden uit de dagelijkse speciaalonderwijspraktijk met u gedeeld worden.

 

Twee programmalijnen

Er zijn twee programmalijnen: ‘IN de klas’ en ‘OM de klas’. In de programmalijn ‘IN de klas’ staat het werk in de klas centraal. Bij de programmalijn ‘OM de klas’ draait het om het vormgeven van zorg en onderwijs.

 

U krijgt handvatten en maakt kennis met goede voorbeelden die praktische ondersteuning bieden. Er is veel aandacht voor speciale doelgroepen, Passend Onderwijs, arbeidstoeleiding, ICT, didactiek, kwaliteit/opbrengstgericht werken en onderwijs en zorg.

 

Veel van de aangeboden onderwerpen/presentaties zijn interactief. U krijgt volop de gelegenheid om te netwerken en van gedachten te wisselen met collega’s tijdens en na de presentaties.

 

Programmalijn ‘In de klas’

Voor de onderwijsprofessionals die werken in de klas of zich sterk verbonden voelen met het onderwijsleerproces. Centraal staat de vraag: hoe geef ik het onderwijs op een zo goed mogelijke manier vorm? Attitude van de leraar, inhoudelijke thema’s en inrichting van de dagelijkse onderwijspraktijk zijn daarbij invalshoeken.

 

Programmalijn ‘Om de klas’

Voor iedereen die beleidsmatig, inhoudelijk of bestuurlijk betrokken is bij het vormgeven van zorg en onderwijs aan leerlingen met een speciale onderwijsvraag. Hierbij is het centrale thema: Hoe geven we het onderwijs aan leerlingen met een speciale onderwijsbehoefte gezamenlijk vorm?

Kies uw eigen programma

U stelt zelf uw programma samen uit het brede aanbod van presentaties, workshops en bijeenkomsten. Er is een gezamenlijke start, daarna vijf ‘tijdrondes’ met presentaties, netwerkbijeenkomsten en workshops. Naast het congresprogramma is er een extra beursprogramma: standhouders geven presentaties over hun diensten en producten.

Op onze zeer uitgebreide Informatiemarkt kunt u zich over een scala aan onderwerpen laten informeren. Of het nu over een leermethodes, opleiding, vrijetijdsbesteding, advies, aangepast materiaal of onderzoek gaat, op de markt wordt u geïnspireerd en geïnformeerd door een groot aantal organisaties. Dit jaar is de markt zelfs over 2 zalen verspreid, zodat nog meer organisaties zich kunnen presenteren en het aanbod nog gevarieerder is. De markt is de gehele dag te bezoeken.

 
 

Praktische informatie

Overnachten

Wilt u er zeker van zijn dat u op tijd bent voor de start? Dan kunt u gebruikmaken van het speciale overnachtingsarrangement  in Hotel Papendal met de congreskorting. De speciale kortingscode vindt u op onze website.

Kosten

De kosten voor één dag deelname zijn € 160,- per persoon. Lunch en  programmaboekje zijn bij de prijs inbegrepen. Voor betaling ontvangt u een factuur.

Teamkorting

Kom met uw collega’s! Elke 10e deelnemer van één organisatie heeft gratis toegang. (let op: dit geldt voor medewerkers van één organisatie op hetzelfde factuuradres)

Aanmelden

Meld u snel aan! U kunt zich aanmelden op: www.hetcongres.nl