Nieuws Onderwijs en Zorg

De wijzigingen in de Wajong. 1e aanvraag Wajong moet binnen zijn vóór 10 september

Met ingang van 1 januari 2015 zal de participatiewet van toepassing worden, en daarmee de nieuwe regelgeving rond de WAJONG. Veel van onze scholen spelen vaak een rol bij de eerste aanvraag van een WAJONG uitkering ten behoeve van hun leerlingen. Daarom is het goed als scholen hiervan op de hoogte zijn en ook ouders daarvan op de hoogte stellen.

Als een jongere voor het eerst een aanvraag doet voor Wajong moet deze aanvraag binnen zijn voor 10 september. Dat is snel. Daarom hieronder de richtlijnen en de wijze van aanvragen:

"Aanvragen vóór 10 september 2014

Wordt u 18 jaar in 2014? En bent u van plan een beroep te doen op de Wajong, let dan goed op! Om nog aanspraak te maken op de huidige Wajong (werkregeling van de nieuwe Wajong), moet uw aanvraag uiterlijk 10 september 2014 door UWV ontvangen zijn. 

Dit geldt ook in de situatie als u nog naar school gaat. Om in aanmerking te komen voor Wajong maakt het niet uit of u op school zit of niet. Het kan namelijk zo zijn dat u hulp nodig heeft als u gaat werken zodra u van school komt. Die hulp kan bestaan uit ondersteuning en/of een aanvullende uitkering."

Kijk verder op : Hoe vraag ik Wajong aan?

Daarnaast is het goed om te wijzen op de informatie die het UWV verstrekt. Via www.uwv.nl

http://www.uwv.nl/Particulieren/themadossiers/participatiewet/index.aspx