Nieuws Onderwijskwaliteit

Standaardbepaling VSO Dagbesteding

In 2016 is het volgsysteem voor VSO Arbeid en voor VSO Dagbesteding gereed. Om het toetsresultaat straks te kunnen gebruiken waarvoor het bedoeld is, namelijk als houvast bij het plannen en handelen, komt er bij de toetsen voor VSO Dagbesteding een koppeling naar de leerlijnen van de CED-Groep (voor Taal) en Rekenboog.zml (voor Rekenen).

Om deze koppeling te kunnen maken organiseert Cito op 4 november in Utrecht een zogenoemde standaardbepaling. Een groep van experts (bestaande uit adviseurs, ontwikkelaars, leerkrachten, reken/taalspecialisten, etc) bekijkt op deze dag steeds een set opgaven uit de toets. Er zijn verschillende rondes en in elke ronde staat een ander niveau op de leerlijn centraal.

De deelnemers geven aan hoeveel opgaven uit de set een leerling met dat niveau goed hebben. Vaak verschillen de oordelen van de deelnemers, daarom is er daarna steeds een korte discussieronde over de verschillende oordelen zodat mensen eventueel hun oordeel nog bij kunnen stellen.

 Aanmelden

Zowel in de groep die aan de slag gaat met Taal als in de groep die aan de slag gaat met Rekenen zijn nog enkele plekken vrij! Heeft u ervaring met leerlingen in VSO Dagbesteding en/of kennis van de leerlijnen? En heeft u op 4 november zin en tijd om hierbij te zijn? Meld u dan aan via http://vso-dagbesteding-standaardsetting.cito.nl

Vragen over de bijeenkomst kunt u sturen naar eventbureau@cito.nl