Nieuws Algemeen

Kom in actie tegen kindermishandeling

In de Week tegen kindermishandeling – van 16 t/m 21 november 2015 - doet de Taskforce Kindermishandeling en seksueel misbruik een beroep op iedereen om in actie te komen bij een vermoeden van kindermishandeling. Eén persoon die in actie komt, is al genoeg om het leven van een mishandeld kind voorgoed te veranderen.

Deze week is een goede gelegenheid om binnen de school extra aandacht te vragen voor kindermishandeling en in de klassen het gesprek aan te gaan. Zo creëert u meer veiligheid en welzijn voor leerlingen, leerkrachten en ouders.

Op de website www.weektegenkindermishandeling.nl  vindt u allerlei activiteiten binnen het thema kindermishandeling en seksueel misbruik die door het hele land worden georganiseerd. Laat u inspireren door de vele mooie voorbeelden. Bijvoorbeeld in Zaanstad  bereidt men voor dat de uitzendingen van Klokhuis over dit thema kunnen worden vertoond, de kinderen in Rijswijk gaan aan de slag met een kinderrechtenmagazine en een bijeenkomst samen met KinderrechtenNU www.kinderrechtennu.nl  en in Limburg wordt in het kader van het Marietje Kesselsproject  (www.marietjekessels.com) een film vertoond en in Groningen worden  indrukwekkende themavoorstellingen gegeven voor kinderen, ouders en onderwijsprofessionals.

Aanbod : Speciaal voor basisscholen biedt de Taskforce en VeiligheidNL in de Week tegen Kindermishandeling een lespakket voor de bovenbouw over de rechten van het kind en verschillende vormen van geweld met een in-company training voor leerkrachten. Wilt u hier kans op maken? Klik dan hier. http://www.veiligheid.nl/kinderen-professionals/scholen/SYSM/lespakket-safe-you-safe-me

Het lespakket haalt met een positieve insteek het onderwerp kindermishandeling uit de taboesfeer.

Meer informatie of klankborden wat u kunt doen op uw school of in uw klas : activiteiten@weektegenkindermishandeling.nl of bel met Berna Trommelen M 06 51 767 225