Nieuws Algemeen

Taskforce roept op tot actie in Week tegen Kindermishandeling

‘Er is maar één iemand nodig om de cirkel van geweld te doorbreken. Kom dus in actie bij een vermoeden van kindermishandeling’. Deze oproep doet de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik in de door haar georganiseerde Week tegen Kindermishandeling. Deze vindt plaats van 16 t/m 21 november. Om deze oproep kracht bij te zetten lanceert de Taskforce de social media-campagne #laatzenietbarsten.

 In Nederland worden jaarlijks 119.000 kinderen mishandeld. Er zijn dus 119.000 omstanders nodig die de cirkel van fysiek en verbaal geweld kunnen doorbreken.

Om dit te symboliseren start de Taskforce een campagne om 119.000 selfie-foto’s te verzamelen. De selfies zijn te herkennen aan de hashtag #laatzenietbarsten. Ook vraagt de Taskforce aan de mensen die meedoen om een kauwgombel te blazen als ze de selfie nemen. Deze bel staat symbool voor het onbezorgde, vrolijke en onbevangen kind. Wanneer de kauwgom niet voorhanden is, volstaat de hashtag. Een ieder kan ook de eigen profielfoto (op Facebook of Twitter) fotoshoppen met een kauwgombel ervoor.

Activiteiten in de week

Tijdens de Week tegen Kindermishandeling organiseren diverse instellingen door het hele land activiteiten rondom het thema kindermishandeling. In totaal gaat het om meer dan honderd activiteiten.

 Meer weten over de Week tegen Kindermishandeling? Of weten welke activiteiten er in uw regio zijn? Kijk dan op www.weektegenkindermishandeling.nl

De Taskforce startte in september 2012 en gaat door tot en met 2016. Meer weten over de Taskforce: www.taskforcekinderenveilig.nl 

2015-11-07 Q&A Week tegen Kindermishandeling.pdf

Kauwgombal.pptx

Taskforce Selfieactie_instructieslides.pptx