Nieuws Onderwijskwaliteit

's Heeren Loo ontvangt Kwaliteitsnorm SO

LECSO feliciteert ’s Heeren Loo Onderwijs met het behalen van het KSO-certificaat. In november werd het certificaat door de beheergroep KSO toegekend aan het Emmauscollege in Ermelo en De Lasenberg in Soest voor hun onderwijs aan en arbeidstraining voor licht verstandelijk beperkte leerlingen met psychische en/of gedragsproblemen. 

Tijdens Het Congres presenteerde Colette Dams en Petra van der Jagt van CKMZ, de mede-ontwikkelaars van de KSO, een tool die scholen helpt te reflecteren op de werking en de uitkomsten van diverse kritische processen binnen de school. Deze tool bestaat uit een format waarin relevante onderwerpen uit de Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs alsmede een aantal indicatoren uit het kwaliteitskader van de Inspectie zijn verwerkt. 

Door procesgang en uitkomsten te analyseren en in (samengesteld) overleg in de school risico's en kansen te bespreken wordt inzicht verkregen in de kwaliteit van de school. De tool kan daarmee goed dienen ter voorbereiding op het bestuursgesprek tussen bestuurder(s) en Inspectie. Dit format is te vinden op de website. In de toolbox verzamelen we ook andere instrumenten en informatie die behulpzaam zijn bij het werken met een KMS. 

Op Het Congres lanceerden we een filmpje waarin diverse collega’s die werken met de KSO vertellen wat dit hen oplevert in de dagelijkse schoolpraktijk.