Nieuws Algemeen

Conferentie Cultuureducatie in het speciaal onderwijs

De kunstparticipatie van mensen met een beperking is lager dan die van mensen zonder beperking. Met de conferentie: Cultuureducatie in het Speciaal Onderwijs, wil het Landelijke Kenniscentrum Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) een impuls geven aan de participatie van mensen met een beperking door kunsteducatie binnen het speciaal onderwijs te versterken.

Tijdens deze conferentie op woensdag 20 april presenteert Dirk Monsma zijn nieuwste boek met portretten van jonge kunstbeoefenaars met een beperking. Ook geeft hij zijn visie op de stand van zaken rondom cultuureducatie in het speciaal onderwijs.
Daarnaast vindt de officiële lancering van Special Heroes Art plaats. Dat is een kunst stimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 t/m 19 jaar. Na het succes van Special Heroes in de sport wordt deze methodiek ook voor kunst ingezet.

De conferentie is voor iedereen die werkt aan meer en beter cultuuronderwijs in het so, sbo en vso: medewerkers culturele instellingen, kunstvakdocenten, ICC’ers, beleidsmakers, schoolbesturen en schooldirecties.
 
Dagvoorzitter: Andrea van Pol
Locatie: Het Vorstelijk Complex te Utrecht
Datum: 20 april, 10:00 – 16:00 uur
Kosten:  € 45,-

Klik hier voor meer informatie en aanmelden