Nieuws Arbeidstoeleiding

Leer-/werkboeken voor opleiding B-VCA maken leerlingen bewust van veiligheid op stageplek en werkvloer

StruX heeft drie leer-/werkboeken uitgegeven voor de opleiding tot het certificaat B-VCA. Deze leer-/werkboeken zijn speciaal ontwikkeld voor leerlingen van het praktijkonderwijs, vso en de entreeopleiding. Daarom is gekozen voor een opzet waarbij de leerling veel in de praktijk doet en zo min mogelijk hoeft te lezen.

De leer-/werkboeken bevatten opdrachten voor de leerlingen die zij op school kunnen uitvoeren. De meeste opdrachten richten zich op het ontdekken van de theorie in een levensechte context. Sommige delen van de stof kunnen niet in de praktijk op school worden uitgevoerd (zoals veilig hijsen). Hier is gekozen voor opdrachten waarbij de context in het boek wordt aangeboden via afbeeldingen.
De theorie wordt kort en bondig aangeboden, in heldere taal. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van illustraties.
De leer-/werkboeken zijn als papieren boek, maar ook digitaal verkrijgbaar. De digitale boeken worden aangeboden in Edu’Bieb. De boeken zijn interactief, zo kan uw student aantekeningen maken, teksten arceren en filmpjes toevoegen. Maar ook antwoorden invullen en deze vervolgens delen met u als docent is mogelijk.

Tijdbesteding
Voor het totale pakket zijn ongeveer 96 sbu nodig. Ervaringen wijzen uit dat het de voorkeur heeft om deze uren in een zo kort mogelijke periode te geven, zeker voor leerlingen die examen gaan doen. De leerstof van de eerste lessen is dan nog niet weggezakt.

Examens en certificaten

Leerlingen die de drie leer-/werkboeken doorlopen hebben, kunnen examen afleggen. Het VCA-certificaat is landelijk erkend. De examens worden afgenomen door erkende en gecertificeerde examenbureaus.
Wilt u meer informatie over StruX B-VCA? Neem dan contact met Jacobien Ubbink.

De boeken zijn hier te bestellen.