Nieuws Arbeidstoeleiding

Stagebegeleiding: een echt vak verdient een opleiding

Stagebegeleiders en -docenten binnen het voortgezet speciaal onderwijs spelen een belangrijke rol bij het goed voorbereiden van jongeren op een meest passende plek op de arbeidsmarkt. Om dat vak goed te kunnen uitvoeren, zetten zij iedere dag allerlei competenties in. Ze begeleiden en motiveren leerlingen tijdens stage, waarbij ze ondertussen de rol als opvoeder niet kunnen laten liggen. Ze zijn beroepskeuzeadviseur, netwerker, administrateur en intermediair. En daarbij moeten ze voortdurend op de hoogte zijn van de wetten en regels die per gemeente verschillen. Dat vraagt allemaal best veel van ze.

Opleiding Arbeidstoeleiding
Daarom verzorgt Edunova de opleiding Arbeidstoeleiding. Met deze driedaagse basisopleiding en driedaagse vervolgopleiding komen stagebegeleiders en -docenten nog steviger in hun schoenen te staan. In de basisopleiding worden competenties versterkt als: het motiveren van jongeren, een doorlopende stagelijn ontwerpen en het matchen van leerling en bedrijf. In de vervolgopleiding worden vaardigheden geoefend als: coachen tijdens de stage, acquireren, netwerken en het wegwijs raken in regelgeving en rollen van partners. Edunova is een gespecialiseerd advies- en opleidingsbureau voor het voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs. Onze opleiding is gegarandeerd doortimmerd, praktisch toepasbaar en staat bol van de laatste ontwikkelingen.

Start op 31 mei
Op 31 mei gaat de basisopleiding van start. Inschrijven kan op www.edunova.nl. Hier zijn ook de overige startdata te bekijken. Heb je vragen over de opleiding of wil je graag een aanbod in de eigen regio? Neem dan contact op met Patty van Baalen (coördinator opleidingen) op nummer: 06-20252451.