Nieuws Passend Onderwijs

Gelukkig…hebben we de AB nog…!

Passend onderwijs is in volle gang. Maar hoe is het de AB-diensten vergaan? Welke diensten zijn er nog en hoe hebben zij hun bestaan georganiseerd?

LECSO organiseert op 10 november 2016 een bijeenkomst voor managers, directeuren en teamleiders van AB-diensten.
Tijdens deze bijeenkomst staan het ontmoeten en het weerzien, uitwisseling en leren van elkaars ervaringen centraal. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen en de behoeften van de deelnemers zullen we het programma inrichten. Bij uw aanmelding horen we dan ook graag welke onderwerpen u graag met uw collega’s zou willen bespreken of aan welke informatie u behoefte heeft!

Na aanmelding ontvangt u per mail een vragenlijst, met daarin vragen over uw organisatie/begeleidingsdienst, hiermee krijgen we snel een goed beeld van wat er landelijk speelt binnen de sector. Deze stand van zaken zal tijdens de bijeenkomst worden gepresenteerd.

Met elkaar zullen we uiteindelijk bepalen of we een gezamenlijk, krachtig platform of leernetwerk kunnen vormen, waarin we elkaar kunnen ondersteunen en kunnen afstemmen op onderwerpen zoals bijvoorbeeld kwaliteitszorg, contracten en aanbesteding, de relatie met swv’en  en dienstenontwikkeling, welke rol kan LECSO hierbij spelen?

Het programma op hoofdlijnen ziet er als volgt uit:
 09.30 – 10.15   Inloop en ontmoeting
10.15 – 10.30   Welkom en voorstelrondje
10.30 – 11.00   De stand van zaken in de sector, door Martine Fuite van B&T Organisatieadvies (voorheen van Beekveld & Terpstra)
11.00 – 12:30   Inhoudelijke uitwisseling/ workshops/presentaties/ informatievoorziening
12.30 – 13.30   De toekomst van de AB (met broodjes) en wat kunnen we voor elkaar betekenen?
13.30 – 14.00   Vervolgafspraken
We nodigen u van harte uit voor deze bijeenkomst en het vervolg hierop. Als succesfactor zien wij ons eigen gedrag: een open, eerlijke en niet concurrerende houding!
 
Inschrijven vóór 14 oktober kan hier.