Nieuws Onderwijskwaliteit

Sociale veiligheid in het speciaal onderwijs: Pak ’t beet!

Ook voor het speciaal onderwijs geldt de wettelijke verplichting zorg te dragen voor de sociale veiligheid van hun leerlingen. Dit roept een aantal specifieke vragen op: Hoe zit het bijvoorbeeld met een protocol fysiek ingrijpen en time-out? En hoe monitor je op een betrouwbare manier binnen het speciaal onderwijs? Ook thema’s als seksuele intimidatie en ouderbetrokkenheid spelen daarbij een rol.

Stichting School & Veiligheid heeft de krachten gebundeld met Lecso en SBOwerkverband voor een studiedag sociale veiligheid, toegesneden op de specifieke praktijk van het speciaal onderwijs. Want ook voor het (voortgezet) speciaal (basis) onderwijs geldt de wettelijke verplichting zorg te dragen voor de sociale veiligheid van leerlingen. Ga met collega’s en expert in gesprek en ontvang praktische tips.

Datum en tijd: 16 november 2016 van 12.00 tot 17.00 uur
Locatie: Regardz Eenhoorn Barchman Wuytierslaan 2, 3818 LH Amersfoort. Deze locatie bevindt zich tegenover Station Amersfoort. Met de auto is de locatie goed te bereiken via de uitvalswegen A1 en A28. Het is betaald parkeren.
Schrijf u hier in voor de bijeenkomst van 16 november.

Hier vindt u een verslag van de conferentie Sociale Veiligheid op school van februari 2016

Programma Pak 't beet.pdf