Nieuws Onderwijskwaliteit

Samen op expeditie

De tweede editie van het NRO-congres voor onderwijs en onderzoek is op woensdag 2 november 2016 in de Rijtuigenloods, Amersfoort. Voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal (voortgezet) onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Kennis maken, kennis delen
Het mbo kent kennisateliers. Het speciaal onderwijs heeft zijn expertisemakelaars. In het po zijn onlangs werkplaatsen onderwijsonderzoek geïntroduceerd. Opleidingsscholen zijn er voor po én vo. Allemaal verschillende vormen om met elkaar kennis te delen, te maken en toe te passen. Hoe werkt dat precies? Wat leren de betrokkenen in zo’n samenwerkingsvorm? En wat levert het ze op? Dit en meer ontdek je op het NRO-congres Samen op expeditie! met als speciaal thema dit jaar ‘Kennis maken, kennis delen’.

Bruggen bouwen tussen onderwijs en onderzoek
Kennisdeling, inspiratie en ontmoeting staan centraal. Doe ideeën en contacten op, spreek met onderzoekers, ontmoet nieuwsgierige leraren en schoolleiders en laat je inspireren. Samen gaan we op ontdekkingstocht naar de beste verbindingen tussen onderzoek en onderwijspraktijk. We voeren goede gesprekken in klein en groot verband, gaan actief met elkaar aan de slag en leren van elkaars kennis en ervaringen.

Uitreiking NRO-verbindingsprijzen
Tijdens het congres worden twee verbindingsprijzen uitgereikt: de NRO-VOR-praktijkprijs en de NRO-onderwijsprijs. Bezoekers kiezen hun publieksfavoriet uit de in totaal zes genomineerden.

Meer informatie.
Hier kunt u zich aanmelden voor het NRO-congres op 2 november 2016
NRO geeft voor dit congres 2x2 vrijkaarten weg. Kijk hier voor de actie.