Nieuws Onderwijskwaliteit

Digitale leermiddelen EMB

Werk jij in het (voortgezet) speciaal onderwijs met ernstig meervoudig beperkte leerlingen? We bedoelen hierbij leerlingen met een ontwikkelingsleeftijd tussen 0 en 2 jaar, IQ tussen 0-20, ofwel leerroute 1.
Dan heb je vast en zeker ervaren dat er weinig lesmethoden bestaan die geschikt zijn voor deze leerlingen. Misschien heb je zelf materiaal gemaakt of gevonden. Wij zijn op zoek naar enthousiaste leerkrachten, onderwijsassistenten, therapeuten en andere betrokkenen die werken met deze doelgroep.

HUB Noord-Brabant, Kennisnet en LECSO organiseren werksessies waarin je materialen, lessen en ideeën in Wikwijs leert plaatsen. Ook zal het uitwisselen van kennis en ervaring centraal staan. Er is gekozen voor een centrale vindplaats voor digitaal lesmateriaal voor EMB, die aansluit bij de bestaande leerlijnen (zoals Plancius). Enkele leerkrachten hebben al wat materialen gedeeld. Je kunt alvast een kijkje nemen op emb.wikiwijs.nl.

De eerste werksessie vindt plaats op dinsdag 22 november van 10.30u. (inloop vanaf 10.00u.) tot 15.00u. bij Hub Noord-Brabant locatie Rosmalen, Waterleidingstraat 4, 5244PE in Rosmalen.

Het is nodig een eigen laptop of tablet mee te brengen.

Schrijf je nu in voor deze gratis werksessie via deze link

De andere werksessies zullen plaatsvinden op maandag 6 februari en woensdag 10 mei , 13.00u. tot 16.30u. (locatie in Utrecht). Aanmelden hiervoor is nog niet mogelijk.

Wanneer er vragen zijn n.a.v. deze uitnodiging kan je deze mailen naar a.geerts@hubnoordbrabant.nl.

Uitnodiging_werksessie_ digitale_leermiddelen_EMB_22_november.docx