Nieuws Onderwijs en Zorg

CAP nu ook als app beschikbaar

Het CAP (capaciteitenprofiel) is een classificatie van de extra zorgbehoefte van kinderen met beperkingen. Het CAP kan gebruikt worden voor het inschatten en communiceren van de toekomstverwachtingen voor deze kinderen. Dit is van belang voor zowel ouders als beleidsmakers. Het CAP is nu verwerkt in een app, zodat deze altijd laagdrempelig beschikbaar is.

Het CAP is ontwikkeld door het bundelen en logisch rangschikken van de ervaringen van vele kinderrevalidatieprofessionals. Kinderrevalidatiearts dr. Anke Meester, toonde de wetenschappelijke, maar ook klinische meerwaarde hiervan aan in haar proefschrift (2008).  De app kan gebruikt worden om het CAP vast te stellen op plaatsen waar het EPD niet beschikbaar is, het resultaat kan direct naar ouders of anderen gemaild worden. Ook de ouderinformatiefolder kan direct gedeeld worden via de smartphone.
 
Hoe kan ik de app vinden?
De CAP app is verkrijgbaar via de app stores (App store voor Iphone en Google Play services voor Androïd), zoek dan op: CAPACIteitenprofiel . De app werkt alleen op de smartphone, niet op tablet of PC. De app kost € 17,99. Helaas kan deze app niet gratis worden aangeboden vanwege de ontwikkelkosten en de kosten om op de app up to date te houden. Bovendien zijn er geen inkomsten uit advertenties.

Klik hier voor meer informatie over het CAP: