Nieuws Algemeen

Hét was weer een goed Congres

Papendal was vrijdag 25 november 2016 dé place to be voor iedereen die betrokken is bij onderwijs aan leerlingen die extra aandacht en ondersteuning nodig hebben. Op Hét Congres, georganiseerd door de Onderwijsspecialisten onder auspicien van het Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs (LECSO) stonden kennis delen en elkaar ontmoeten centraal. Tevens kregen vijf scholen en revalidatiecentra het EKEP-keurmerk.

Het EKEP-keurmerk (Eén Kind Eén Plan) is een waarborg dat alle betrokken (onderwijzers, artsen en ouders) werken vanuit een gezamenlijk ontwikkelingsplan voor kinderen met een beperking dat is gebaseerd op de behoeften en mogelijkheden van het kind. Het keurmerk is een initiatief van LOOK (het Landelijk Overleg Onderwijs en Kinderrevalidatie). Lees hier het nieuwsbericht.

Hét Congres werd geopend door Martijn Aslander, stand-up filosoof en ideeënbedenker die met een positief verhaal de zaal enthousiast wist te krijgen. "Ik kies bewust voor een scenario van de hoop, als het gaat over de mogelijkheden van technologie. We hebben positivisten nodig, die niet per se naïevelingen zijn." Een prima opener van de dag met als thema: Van inspiratie naar innovatie.
Hij was ook erg positief over de kinderen die deze dag centraal stonden. "Maar kinderen waarvan gezegd wordt dat ze niet goed kunnen leren, kennen binnen de kortste keren wel de namen van 120 Pokemons uit hun hoofd."

Tijdens de dag stonden kennis-uitwisseling en elkaar ontmoeten centraal. In meer dan veertig workshops konden de aanwezigen zich 'bijscholen' en hun kennis up-to-date brengen. Tussen de workshops door werd de informatiemarkt druk bezocht.

In de bijlage staan de linkjes van boeken die Martijn Aslander in zijn lezing noemde.

Linkjes Martijn Aslander.docx