Nieuws Onderwijskwaliteit

Aanmelden traject Excellente Scholen tot 24 februari

Het predicaat Excellente School is een erkenning voor buitengewone kwaliteit. Bovendien geeft het een compliment aan iedereen die bijdraagt aan die kwaliteit: de leraren, de schoolleiding, de leerlingen en de ouders. Scholen die deelnemen aan het traject krijgen daarnaast inhoudelijke feedback op hun onderwijsconcept. Het belangrijkste doel van Excellente Scholen is om de onderwijskwaliteit in Nederland te verbeteren door kwaliteit zichtbaar te maken én over te dragen.

Excellentie is iedereen in de leerstand
Scholen zien het predicaat Exellente School als een vorm van erkenning en waardering voor hun prestaties, maar ook als een uitdaging om hun onderwijs voortdurend tegen het licht te houden en verder te ontwikkelen. Excellente Scholen zijn lerende organisaties. Ze creëren een cultuur die gericht is op verbetering en delen hun kennis met andere scholen.

Informatie en aanmelden
Wilt u uw school aanmelden voor het traject Excellente Scholen 2017 - 2019 lees dan verder op deze website Hier is ook meer informatie te vinden over het excellentieprofiel, ervaringen van voorgaande jaren en de onafhankelijke jury.
Hier kunt u zich aanmelden voor het traject Excellente School 2017-2019

Maandag 23 januari worden de excellente scholen van dit jaar bekend gemaakt. In de aanloop daarnaartoe ging journaliste Lorianne van Gelder van Het Parool kijken op enkele scholen die vorig jaar het predicaat Excellente School kregen. "Vier van de vijf excellente scholen in Amsterdam zijn scholen voor speciaal onderwijs. Wat maakt deze zo goed, en wat kunnen andere instellingen van hen leren?" Lees hier het hele artikel (wel aanmelden, daarna gratis lezen).
Lees ook haar column Scholen voor speciaal onderwijs zouden best meer mogen opvallen

Scholen in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs kunnen zich tot vrijdag 24 februari 12.00 uur aanmelden voor deelname aan het traject Excellente Scholen.