Nieuws Passend Onderwijs

Leerlingenconferentie 'Durf je wel!'

Op 7 april 2017organiseren revalidatiecentrum Revant en het Breda College een unieke leerlingenconferentie in de gebouwen van Revant en Breda College aan de Brabantlaan in Breda.

De conferentie heeft de titel “Durf je wel!” en heeft als doel leerlingen in het voortgezet onderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs met elkaar in gesprek te laten gaan.
Het Breda College probeert de regie over school, werk en vrije tijd in handen van leerlingen te leggen en dit betekent dat inhoud en organisatie van de conferentie voor een groot deel uitgevoerd worden door de leerlingen zelf.

Zij gaan graag met leeftijdgenoten in gesprek over de volgende thema’s:

Die speciale school;  is die echt nou wel nodig ?
Een boeiend onderwerp dat al veel discussie gaf met de leerlingen van de voorbereidingsgroep.
Iedere leerling streeft naar een zo’n onopvallend, normaal mogelijk leven. Toch is het voor leerlingen de vraag waar dat het beste te vinden is.

Hoe ziet jouw ideale school er uit?
Ergens in 2019 wordt er een nieuwe school geopend voor voortgezet (speciaal) onderwijs waar leerlingen van Berkenhofcollege, Brederocollege en Breda College onderwijs krijgen.
Geven jullie eens een paar goede suggesties hoe die nieuwe school er uit komt te zien. Wat voor lokalen moeten er komen of gaan we het eens heel anders doen?

Hoe neem jij de regie in je eigen leven?
De laatste twee jaar werken we binnen het Breda College hard aan de zelfontplooiing, zelfverantwoordelijkheid van leerlingen. Leerlingen zouden nog meer de regisseur van hun ontwikkeling, leerproces moeten zijn.
En wellicht geldt dit ook voor werk en vrije tijd. Het kan natuurlijk best wel eens lekker zijn om gewoon een tikkeltje verzorgd, verwend te worden, of toch niet?