Nieuws Arbeidstoeleiding

Meedoen werkt!

Op donderdag 6 april 2017 organiseren het Breda College, onderdeel van stichting INOS, en Prisma een conferentie over het onderwerp dagbesteding: meedoen werkt!

Wat is het nu eigenlijk, dagbesteding voor mensen met een beperking? Hoe ziet dit eruit en welke activiteiten en werkzaamheden worden daar gedaan? Moet ik of mag ik? Wordt er uitgegaan van mijn beperking of staan mijn mogelijkheden voorop? Kan dat wel, werken in een bedrijf? Verdien ik dan ook een salaris? Wie heeft de regie?

Doel
Ontmoeten, kennis delen, discussiëren, netwerken en de doelgroep op de kaart zetten. Het doel van deze avond is niet het overtuigen van elkaars visie of gelijk maar met elkaar dit belangrijke onderwerp vanuit meerdere perspectieven belichten. Op deze manier vergaren we gezamenlijk nieuwe inzichten en ideeën. Aandacht die het verdiend!

Wie?
Voor deze avond zijn verschillende betrokkenen uitgenodigd waaronder leerlingen, cliënten, ouders, vertegenwoordigers, schoolmedewerkers,  zorgmedewerkers, bedrijven, gemeentevertegenwoordigers,  UWV, etc. Ook de pers zal aanwezig zijn.

Hoe?
We werken met de werkvorm van het Lagerhuisdebat. Aan de hand van een drietal stellingen zal een panel van verschillende vertegenwoordigingen de discussie met elkaar aangaan. De stellingen hebben betrekking op verschillende aspecten zoals  regie en zelfredzaamheid, financiering en positie binnen de maatschappij. Het publiek krijgt uiteraard de gelegenheid hierop te reageren en de discussie verder vorm te geven.

Waar en wanneer?
De conferentie wordt gehouden op donderdag 6 april 2017. De conferentie vindt plaats in het bestuurskantoor van INOS aan de Reduitlaan 31 in Breda. Inloop vanaf 19.30 uur, start van het programma om 20.00uur. De avond zal rond 21.30 uur worden afgesloten. U kunt voor de deur parkeren.

Aanmelden kan hier.