Nieuws Algemeen

Inkoopcoöperatie ict-voorzieningen

Digitaal lesmateriaal en ict zijn niet meer weg te denken uit het onderwijs. De ict- infrastructuur moet goed geregeld zijn, zodat toepassingen en digitale toetsen probleemloos werken tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding. Als we als schoolbesturen de krachten bundelen en samenwerken, wordt het voor commerciële aanbieders aantrekkelijker een bij het onderwijs passend aanbod van producten en diensten te bieden.
Een startgroep van twintig po- en vo-schoolbesturen werkt aan de inrichting van een inkoopcoöperatie waaraan alle schoolbesturen in het po en vo kunnen deelnemen. Deze groep wil ervoor zorgen dat ict-voorzieningen als nutsvoorziening beschikbaar zijn voor scholen. Besturen in de startgroep willen hun krachten bundelen en hiervoor een goed aanbod uit de markt verkrijgen. Daar kunnen ook úw scholen van profiteren. Hoe groter de groep besturen die wil meedoen, hoe beter de voorwaarden waaronder ict-producten en diensten worden ingekocht.
Als u wilt aansluiten of meer informatie wilt, neem dan contact op met Iris Remmerswaal. Als u dat wenst, neemt een adviseur contact met u op om een afspraak te maken over de inkoopcoöperatie.
In de bijlages vindt u meer informatie over dit initiatief en hoe u(w bestuur) kunt aansluiten bij de 'coalition of the willing'. Of kijk op www.ictcooperatie.nl

Nieuwsbrief Ict-coöperatie.pdf

Kernboodschap.docx