Nieuws Algemeen

Plan 18 - checklist voor als je volwassen wordt

Als je 18 wordt, dan zijn er veel zaken die je moet regelen. Dit zijn algemene verplichtingen waaraan iedere volwassene zich moet houden, maar volwassen worden gaat niet vanzelf. Je moet ineens van alles en het is zo veel. Er moet zoveel worden geregeld of geregeld zijn. Daar ben je dan ook ineens helemaal zelf verantwoordelijk voor. Veel jongeren vinden dat moeilijk. Soms schuiven ze het vooruit. Soms komen ze er niet aan toe, of staan ze er niet bij stil. Dat kan leiden tot (grote) problemen. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten.
De gemeente Gooise Meren wil jongeren helpen met deze stap naar zelfstandigheid. Hiervoor hebben ze Plan 18 ontwikkeld. Plan 18 helpt jongeren op weg. Het geeft structuur, tips en een plan. Dat geeft je overzicht en grip. Plan 18 bereidt jongeren voor op al die verplichtingen en regeldingen die horen bij volwassen worden.

Gooise Meren heeft een app ontwikkeld waarmee jongeren kunnen checken of ze aan alles gedacht hebben. Ook voor jongeren die niet in Gooise Meren wonen is deze checklist handig. Bekijk hier de app.