Nieuws Onderwijs en Zorg

Leerlingen mytylschool Lyndensteyn genieten op het water

SailWise is al meer dan 40 jaar de watersportorganisatie voor mensen met een beperking. Mensen kunnen één dag of meerdere dagen komen, alleen of als groep. Op vier unieke aangepaste en rolstoeltoegankelijke locaties in Nederland, kunnen gasten genieten van watersport. Van zwerftochten over het IJsselmeer en het Wad met de tweemastklipper Lutgerdina tot zeilen op de Friese meren met de catamaran Beatrix.

Mytylschool Lyndensteyn in Beesterzwaag gaat al meer dan 10 jaar met leerlingen op kamp naar watersporteiland Robinson Crusoe in de Loosdrechtse Plassen. Sigrid, docent bewegingsonderwijs van mytylschool Lyndensteyn vertelt waarom: "Als mytylschool wilden we meer buitenschoolse sportactiviteiten aanbieden, omdat wij geloven in de meerwaarde van sporten. Wij willen een breed aanbod aanbieden en watersporten was een goede aanvulling." 

"Zo is ons oog gevallen op het watersporten bij SailWise. Wij doen dit ieder jaar een weekend lang en onze leerlingen kunnen dan allerlei watersporten uitproberen. Zeilen in verschillende bootjes zoals een Trimaran en Access Dingy, kanoën, roeien, windsurfen en waterskiën, het kan allemaal! Ongeacht het soort beperking. Lyndensteyn vind het fijn dat er ook veel watersportmogelijkheden voor de leerlingen in een elektrische rolstoel zijn op het eiland.”

Lees in de bijlage het gehele artikel.

sailwise.pdf