Nieuws Passend Onderwijs

Estafette Onderwijs-Jeugdhulp 19 mei

De samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp kan beter. Hoe geef je die verbinding in de praktijk vorm? Dit schooljaar bestaat er de mogelijkheid om in den lande 'good practices' van samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp te bezoeken. Kom zelf kijken hoe andere gemeenten en jeugdhulpinstellingen dat samen al succesvol doen. Op 19 mei kunt u een bezoek brengen aan De Waag in Groesbeek of BinK - Behandeling in de Klas in Ede.

De Waag: onderwijs, behandeling en wonen onder één dak (Groesbeek)

De Waag is een onderwijszorgarrangement voor jongeren van 12-20 jaar, met een verstandelijke beperking in combinatie met complexe psychiatrische problematiek. In schooljaar 2014/2015 is de Waag gestart, in samenwerking met zorgorganisatie Pluryn. In deze sessie laten we zien wat de waag is, delen we onze visie, bespreken we onze werkwijze en delen we de opbrengsten van de afgelopen twee jaar.


BinK: Behandeling in de klas (Ede)

Maak kennis met ‘BinK Intensief’; behandeling en onderwijs in één, in de klas zijn altijd een leerkracht en een sociotherapeut aanwezig. Samen met ouders, kind, zorg en school worden per kind de onderwijs- en behandeldoelen opgesteld. BinK Ambulant; een lichtere variant van intensief waar passend onderwijs geboden wordt aan kinderen met psychiatrische problemen. Praat en denk mee over respecteren van elkaars rollen en hoe je deze vorm van gecombineerd onderwijs en zorg goed inhoud kan geven.

Bekijk hier de volledige uitnodiging en schrijf u in voor een van de locaties via deze aanmeldlink