Nieuws Arbeidstoeleiding

Extra aandacht voor beschut werk

Het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid start eind augustus de campagne Beschut aan de bak, over alle ins en outs van beschut werk. Centraal in de campagne staat de website: www.beschutaandebak.nl

Vanaf eind augustus gaat deze website live. Hier vindt u alles over de mogelijkheden van beschut werken. Ook staat daar informatie hoe je een kandidaat kunt helpen om zelf een adviesaanvraag te doen bij UWV. Op de website kunt u posters en een flyer downloaden. Kandidaten vinden hier ook voorbeelden van en heldere informatie over beschut werken.

Tot eind augustus wordt men via www.beschutaandebak.nl tijdelijk doorgeleid naar de website van de Rijksoverheid. Daar vindt men alvast de nodige informatie over het onderwerp.


Beschut werk is heel belangrijk. Het is belangrijk voor die mensen die wel kunnen en willen werken, maar dusdanig veel begeleiding of aanpassingen op het werk nodig hebben, dat ze niet zomaar aan de bak kunnen bij een reguliere werkgever. Werken en eigen geld verdienen is echter goed voor hun zelfverzekerdheid en zelfredzaamheid. Deze mensen willen meedoen en verdienen ook een kans!
 Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil we er alles aan doen om zoveel mogelijk mensen, van professional tot mensen met een beperking, zo goed mogelijk te informeren over de mogelijkheden van beschut werk.