Nieuws Algemeen

PO in Actie: ook so verdient meer!

PO in Actie is een groep van ruim 37.000 leerkrachten uit het primair onderwijs (waaronder ook leerkrachten uit het speciaal onderwijs) die een noodkreet laat horen: heb je hart voor onderwijs, maak je dan nu hard voor onderwijs! PO in Actie roept alle leraren op om op 27 juni het eerste lesuur te staken.

De salarissystematiek van het po geldt ook voor het so en vso. Ook daar gelden de problemen van het bescheiden salaris, de hoge werkdruk en het lerarentekort. Een inzet op een nieuw en flexibeler loongebouw is ook voor het speciaal onderwijs van groot belang; om iedereen die zich inzet om het onderwijs voor ieder kind passend te maken, goed te kunnen waarderen. Daarom steunen we de actie van PO-in-aktie.

Willen we kinderen goed onderwijs blijven bieden, dan moet er NU geïnvesteerd worden in het primair onderwijs. Een te hoge werkdruk gecombineerd met een oneerlijk salaris zorgt voor hoog ziekteverzuim, veel uitval van leerkrachten en een onaantrekkelijk perspectief voor studenten. Een fiks lerarentekort dient zich aan en zal voor flinke problemen gaan zorgen als we nu niets doen.

PO in Actie doet een oproep aan de PO-Raad, vakbonden en politici met een hart voor onderwijs. Gezamenlijke actie is nodig; het is nu echt de hoogste tijd voor Actie. Niets doen is geen optie. Om de problemen aan te pakken eist PO in Actie het volgende:

  • Zorg voor een eerlijk salaris
  • Zorg voor minder werkdruk

Op de site van PO in Actie is het gehele manifest te lezen.
Op de site van de PO-raad staat een Handleiding voor schoolbesturen bij de prikactie. Deze handleiding is onderaan bijgevoegd.

 20170607_handleiding_voor_schoolbesturen_bij_de_prikactie.pdf