Nieuws Onderwijskwaliteit

Drie genomineerden Leraar van het jaar in speciaal onderwijs

Jaarlijks kunnen leerlingen, ouders, schoolleiders en leraren hun favoriete leraar opgeven. De verkiezing draagt bij aan een positief imago en het bespreekbaar maken van kwaliteit in de beroepsgroep en is onderdeel van de activiteiten in het kader van de Dag van de Leraar.

De drie genomineerden voor Leraar van het Jaar uit het speicaal onderwijs zijn bekend. Het zijn

  • Christa Rietberg van Aventurijn in Almere
  • Geke Koopmans van Openbare Mackayschool voor ZML in Meppel
  • Harold Kruizinga van de SBO Elimschool in Rijssen

Bekroning voor vakmanschap!
Doelstelling van de verkiezing Leraar van het Jaar is kwaliteiten van leraren in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs zichtbaar en bespreekbaar te maken en het leraarschap op een positieve manier in beeld te brengen. De verkiezing van de Leraar van het Jaar richt zich daarom op die leraren die in staat zijn hun omgeving te overtuigen van hun kwaliteiten, die hierover in gesprek durven en kunnen gaan en die weten te inspireren. De titel ‘Leraar van het Jaar’ is dan ook een erkenning voor het vakmanschap van vier individuele leraren, maar tegelijkertijd ook voor de beroepsgroep als geheel.

Op 5 oktober is het de Dag van de Leraar: een feestdag waarop alle leraren in het zonnetje worden gezet. Maar ook de dag waarop een van bovenstaande leraren een extra zonnestraaltje op zich gericht krijgt.