Nieuws Algemeen

Voor de Jeugd Dag

Op maandag 6 november 2017 wordt de Voor de Jeugd Dag voor de vijfde keer gehouden. Een jubileum! Ook dit jaar vindt de Voor de Jeugd Dag plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Deze Voor de Jeugd Dag staat in het teken van “Dichtbij”: Het versterken van de leefwereld van kinderen, jongeren en hun ouders, het inzetten op preventie en het zo veel mogelijk in de eigen omgeving, dicht bij huis, organiseren van ondersteuning en zorg indien nodig.

Luister naar ‘Smaakmakers’, zoals puberexpert Martina van der Wal, hoogleraar pedagogiek Micha de Winter of filosoof én trendwatcher Ruud Veltenaar. Praat op het Jeugdplein met een ervaringsdeskundige en ga in het Internationaal Paviljoen in gesprek met de IJslanders, die jongeren succesvol van de drank en drugs afhouden. Of stap in reuzenrad La Molina voor een spraakmakende speeddate.

Ongeveer 1.500 deelnemers kunnen tijdens deze dag kiezen uit meer dan 80 workshops in verschillende paviljoens. In ieder paviljoen gaat het net even anders. Soms spreekt er een topper, dan weer is er een creatieve training of kun je luisteren naar een persoonlijk verhaal of een film kijken. Kijk hier voor het gehele programma.

De Voor de Jeugd Dag is een jaarlijks terugkerend event en is een initiatief van de ministeries van VWS, VenJ, OCW en de VNG en wordt uitgevoerd door VNG Congressen en het Nederlands Jeugdinstituut.

Deelname is gratis. U moet zich wel aanmelden. Klik hier om u in te schrijven.