Nieuws Algemeen

Schooljudo lanceert samenwerking met Disney

Vanaf oktober wordt het vernieuwde Schooljudo programma met een doorlopende leerlijn geïntroduceerd. Scholen, ook speciaal onderwijs, kunnen kiezen voor een commitment van één, drie of zes jaar. Per schooljaar zoomt Schooljudo extra in op één specifieke waarde. Uiteraard komen de andere waarden ook voorbij, de één bestaat namelijk niet zonder de andere.

Het eerste jaar staat in het teken van de waarde: Vertrouwen. “Met vertrouwen kun je naar de andere waarden uitbouwen”, aldus Yos Lotens, schrijver van het lespakket. Vertrouwen is de basis voor de opvolgende waarden; Samenwerken, Respect, Weerbaarheid, Discipline en Beheersing.  Plezier komt overal terug als belangrijkste waarde en vormt het FUNdament van het programma.

Met de introductie van de nieuwe leerlijn, lanceert Schooljudo ook de samenwerking met Disney
. De levenslessen van de karakters uit de Disney films zijn aan de Schooljudo-waarden gekoppeld. Zo is er een compleet (sociaal-emotioneel) lespakket voor de (gezonde) school met een verhaallijn die fantastisch aansluit op de belevingswereld van de kinderen. De onder- en middenbouw leren de betekenis van de Schooljudo-waarden aan de hand van Tarzan en Mowgli in de Jungle. In de bovenbouw komt 'Jungle Book' écht tot leven op de tatami.

In de bijlage vindt u een artikel dat we in het voorjaar 2016 schreven over Schooljudo op het Vierbeek College in Oosterbeek.
klik hier voor meer informatie over Schooljudo op uw school.

Schooljudo beter.pdf