Nieuws Expertise

Samen op expeditie - NRO-congres 1 november

Het jaarlijkse Congres van het NRO: onderzoek en onderwijs wordt dit jaar gehouden op woensdag 1 november 2017 in de Rijtuigenloods te Amersfoort. Ook vanuit het speciaal onderwijs zullen er dit keer belangrijke bijdragen te zien/horen zijn. Het congres is bedoeld voor onderwijsprofessionals uit po, vo, (v)so en mbo en richt zich met name op de juiste aansluiting tussen de onderwijspraktijk en het onderzoek.

De focus van deze editie is Leren voor de school. Hoe kan onderzoek van nog meer waarde zijn voor het onderwijs? Onderwijs en onderzoek kunnen op verschillende manieren samenwerken. Denk aan professionele leergemeenschappen, praktijkonderzoek en opleidingsscholen. Hoe is in deze varianten de samenwerking georganiseerd? Hoe draagt het bij aan de kwaliteit van het onderwijs?

In het plenaire deel staan daarvoor inleidingen gepland van onder andere Wim van Schaik, schoolleider van Vierbeek College (vso) en De Vaart (so), De Onderwijsspecialisten en Peer van der Helm, lector Residentiële Jeugdzorg, Hogeschool Leiden. Ook in de workshops is speciale aandacht voor het speciaal onderwijs, onder andere workshops over de samenwerking so-sbo in Kampen en over Gedrag.

Datum en tijd: woensdag 1 november 2017 9.30 - 16.30 uur
Locatie: Rijtuigenloods, Amersfoort
Meer informatie: nro-congres.nl
Aanmelden kan hier.