Nieuws Arbeidstoeleiding

Goede voorbeelden banenafspraak

De VO-raad heeft een film laten maken over goede voorbeelden van de banenafspraak. De film Banenafspraak: geven en slagen volgt de 20-jarige Odilly die hefstrucklessen op zijn oude school geeft.

De banenafspraak is geen eenvoudige opdracht voor het voortgezet onderwijs. Er bestaat ook nog veel onbekendheid over de potentiële werknemers uit de doelgroep. Van belang is dat deze mensen uit de doelgroep een gezicht krijgen. De VO-raad informeert en inspireert scholen daarom over de mogelijkheden.

Geven en slagen
De film van de VO-raad op de praktijkschool van de Almeerse Scholengroep portretteert Odilly (20 jaar) die leerlingen instructie geeft in het bedienen van de heftruck. Odilly is oud-leerling van de praktijkschool en in het kader van de banenafspraak nu in loondienst op zijn oude school.

In de video vertelt schooldirecteur Bertien Hoek hoe je een passende plek voor deze groep creëert: ‘Een interne stage is een goede manier om erachter te komen of het klikt en wat een geschikt takenpakket is.’ Staatssecretaris Jetta Klijnsma bevestigt dat de beschikbare middelen zoals premiekortingen, uniforme no-risk polis en loonkostensubsidie, de komende jaren gegarandeerd beschikbaar blijven.