Nieuws Algemeen

Felicitaties voor leraar van het jaar speciaal onderwijs

Christa Rietberg, groepsleerkracht op so de Aventurijn in Almere is zaterdag 7 oktober uitgeroepen tot Leraar van het jaar 2017 voor het speciaal onderwijs. Christa gaat met haar titel aan de slag als ambassadeur van de sector. Volgens de Onderwijscoöperatie, die de Leraar van het Jaar-verkiezing sinds 1999 organiseert is Christa Rietberg te prijzen om de manier waarop zij gedrag en leren verbindt.

Uit het juryrapport: 'Ze heeft een heldere boodschap voor leerlingen, collega’s, opleidingen en de overheid. Zij begeleidt leerlingen effectief om tot optimaal leren te komen waarbij gedrag en leren hand in hand gaan. Ook wil ze alle leerlingen op hun eigen niveau en wijze mee laten draaien met het lesaanbod. Hierbij staat het doelgericht gebruik van energizers hoog in het vaandel. Ze is gedreven, leergierig en optimaliseert het onderwijs, samen met collega’s. Haar hart ligt bij het geven van bewegingsonderwijs aan leerlingen met een speciale onderwijsbehoefte. “Voor elk kind de Joy of Movement”.

Haar hart ligt bij het geven van bewegingsonderwijs aan leerlingen met een speciale onderwijsbehoefte. Haar ambassadeurschap wil ze inzetten om alle leerlingen op hun eigen niveau en wijze mee te laten draaien met het lesaanbod.
Namens LECSO van harte gefeliciteerd.