Nieuws Expertise

Virtual Reality biedt veel mogelijkheden in speciaal onderwijs

Er gingen maar drie handen omhoog bij de vraag wie er op school al gewerkt had met VR, virtual reality. Terwijl de bijeenkomst op de Koetsveldschool in Den Haag toch bij uitstek de plek was waar je meer handen had verwacht. De netwerkbijeenkomst van ICT-coördinatoren uit het speciaal onderwijs met als thema: VR in het speciaal onderwijs. Deze bijeenkomst op 4 oktober was georganiseerd door Gewoon Speciaal ICT.

Dus ook op zo'n bijeenkomst blijkt dat er nog maar weinig gebruik gemaakt wordt van VR. Terwijl juist VR bij uitstek geschikt is om in het speciaal onderwijs te gebruiken. Veel leerlingen spenderen al veel tijd achter de computer, bijvoorbeeld om te gamen. Zij zijn hierdoor sterk visueel ingesteld en de kracht van VR ligt in die verbeelding.

Regelmatig organiseren Elle Peters en Thierry Koningstein netwerkbijeenkomsten van Gewoon Speciaal ICT. Begin oktober xop de Koetsveldschool in Den Haag ging het over het gebruik van virtual reality in het so. Lees het gehele verslag van deze bijeenkomst in de bijlage.

Gewoon speciaal ICT.pdf