Nieuws Algemeen

Nieuws van onze leden: nieuwbouw Heliomare en Onderwijscentrum Leijpark

De afgelopen tijd kregen we berichten binnen van nieuwbouw van zowel Heliomare in Heemskerk als het Onderwijscentrum Leijpark (voorheen Mytylschool) in Tilburg.

Heliomare
Vanaf het begin van dit schooljaar heeft Heliomare onderwijs, revalidatie en sport voor kinderen en jongeren van 0-20 jaar op één locatie samengebracht.
In Heemskerk heeft Heliomare:

  •         een polikliniek revalidatie voor kinderen en jongeren
  •         een vroegbehandeling met therapeutische peutergroepen voor kinderen van 0-4 jaar
  •         een school voor speciaal onderwijs voor leerlingen van 4-13 jaar
  •         een college voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen van 13-20 jaar
  •         mogelijkheid tot sporten en begeleiding naar een reguliere sportvereniging.

Het gebouw in Heemskerk is optimaal afgestemd op de wensen en behoeften van kinderen en jongeren met een beperking of een specifieke ondersteuningsbehoefte. Daarnaast is het een leer-werkplek voor de jongeren, waardoor zij zich kunnen voorbereiden op een passende arbeids- of dagbestedingsplek.

Kijk hier voor een verslag van de bouw en open dag op 4 september in 7 Fotoverhalen.

Nieuwe naam Mytylschool Tilburg: Onderwijscentrum Leijpark. 'We horen bij deze buurt'

De Mytylschool in Tilburg gaat voortaan door het leven als 'Onderwijscentrum Leijpark'. Die nieuwe naam onthulden de drie leerlingen Dylan, Lars en Kevin woensdag 1 november voor de ogen van honderden aanwezige leerlingen, ouders en medewerkers en wethouder Hans Kokke (SP).

De school is gevestigd vlakbij het ETZ-ziekenhuis, locatie Elisabeth, en werkt ook nauw samen met enkele zorgverleners. Ook is door die samenwerking onderwijs specifiek voor kinderen en jongeren met Niet-Aangeboren Hersenletsel opgestart. Op Onderwijscentrum Leijpark zitten 326 leerlingen, verdeeld over het speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. Behalve les krijgen de kinderen ook zorg, therapie en sport.

,Harry Hoekjen, directeur-bestuurder van de school.: ,Wij horen bij deze regio en deze buurt. Dat onderstrepen we met de naam Leijpark. Leijpark is een bekende plek in Tilburg en staat voor ons symbool voor stevigheid, groei en stabiliteit. Precies wat wij onze leerlingen willen meegeven.”