Nieuws Arbeidstoeleiding

Nicole Teeuwen nieuwe voorzitter Sectorraad Praktijkonderwijs

Nicole Teeuwen (1964) is benoemd als nieuwe voorzitter van de Sectorraad Praktijkonderwijs. Met ingang van 1 februari 2018 wordt zij de opvolger van aftredend voorzitter Paul Prior. Als LECSO feliciteren wij haar én de Sectorraad van harte met deze benoeming.

Nicole Teeuwen heeft de afgelopen 4 jaar als directeur-bestuur van Passend Primair Onderwijs (PPO) in de regio Rotterdam de organisatie opgebouwd en gepositioneerd als een gezaghebbende gesprekspartner in de regio. Als voorzitter van de vereniging van leidinggevenden samenwerkingsverbanden passend onderwijs is zij verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van deze brancheorganisatie. Met haar jarenlange ervaring in het onderwijs, in het openbaar bestuur als wethouder en brede netwerk verwachten we dat zij samen met de andere bestuursleden het praktijkonderwijs meer op de landelijke kaart zal zetten als een belangrijke schoolsoort in het voortgezet onderwijs

Daar ligt voor haar en de Sectorraad een uitdagende opdracht. Want hoewel het praktijkonderwijs voorop loopt voor wat betreft het leveren van maatwerk en gepersonaliseerd leren voor leerlingen die het beste leren in de praktijk staat het onder druk vanwege de ontwikkelingen rond passend onderwijs.

Bestuurslid Eric Bouwens kijkt uit naar de samenwerking met Nicole. “Zij heeft de benoemingscommissie overtuigd met haar enthousiasme, professionaliteit en gedrevenheid. Wij zien in haar de geschikte persoon om, samen met de bestuursleden en alle medewerkers in het praktijkonderwijs, de ingezette koers voort te zetten. Die is gericht op het bekender maken van het praktijkonderwijs en het borgen van uitstekend praktijkonderwijs voor onze leerlingen. Nu en in de toekomst”.

Het praktijkonderwijs is een vorm van regulier voortgezet onderwijs met ongeveer 29.000 leerlingen op ruim 175 scholen in heel Nederland. De Sectorraad Praktijkonderwijs behartigt de belangen van de leerlingen en scholen in het praktijkonderwijs.