Nieuws Algemeen

Twist-app hét Project Speciaal 2017

Twist-app van Onderwijscentrum De Twijn in Zwolle is hét Project Speciaal 2017. Op Hét Congres op Papendal werd op vrijdag 24 november de winnaar bekend gemaakt. De Twist-app kreeg de meeste stemmen van publiek en jury. De andere genomineerden waren Team Thuiszitters van Altra Onderwijs uit Amsterdam en Unik MBO project uit Heerlen en Sittard. Beide deelden de tweede plaats.

De Twist-app is bedoeld voor leerlingen met ernstig meervoudige beperkingen, waarvoor weinig tot geen digitaal lesmateriaal voorhanden is. Dat moest en kon anders vond Jeff Schilders van Onderwijscentrum De Twijn in Zwolle. Dus ontwikkelde hij samen met professionals een app voor deze specifieke doelgroep. Ook de docenten van De Twijn en revalidatiemedewerkers van Vogellanden waren hierbij betrokken.

"De mogelijkheden voor vorm- of bewegingsherkenning zijn de laatste jaren erg verbeterd. Denk aan Snapchat dat gezichten herkent en zo een hoedje op je hoofd kan plaatsen of een rare bril opzetten. Van die technologie maken we gebruik. Leerlingen kunnen vragen op een scherm nu op verschillende manieren beantwoorden: met de besturingsstick op hun rolstoel, of door het hoofd te bewegen of met hun handen."

Meer informatie over deze en andere projecten van Project Speciaal vindt u hier.

Op de foto de prijswinnaars met juryleden.