Nieuws Algemeen

Hét Congres groot succes

Met ruim 750 bezoekers, ruim veertig workshops en vele stands was Hét Congres 2017 een groot succes. Het Congres werd geopend door LECSO-voorzitter Wim Ludeke die kort aangaf dat niet alleen het speciaal onderwijs in ontwikkeing is, maar dat ook LECSO in die veranderingen meegaat. Waarbij LECSO 2.0 meer een netwerk-organisatie wordt. Later werd dat op de Algemene Ledenvergadering van LECSO nog verder besproken.

Ook presenteerde Wim Ludeke de nieuwe LECSO-app die de lezer iedere twee weken vijf inspirerende, prikkelende of verbazingwekkende artikelen voorschotelt. Even weg van de waan van de dag met afspraken, bilateraaltjes en volle agenda's.

Na de opening gaf Claire Boonstra haar visie op het hedendaagse onderwijs. Daarbij ging ze in op de vraag Voor wie is er onderwijs? En wat is het hogere doel van het onderwijs? Bijgevoegd als bijlage haar e-book Onderwijs van A naar Beter.

Nieuw op Hét Congres was de LECSO Meet-Up room. Hier vonden drie bijeenkomsten plaats waarbij iedereen zijn of haar Ervaringen rondom Gedrag, Arbeidtoeleiding en Onderwijs en Zorg kon delen, geheel in de geest van het nieuwe LECSO 2.0. Alle drie de bijeenkomsten werden druk bezocht en de deelnemers waren erg tevreden over de uitwisseling van ervaringen en ideeën. Wordt zeker vervolgd!

Daarnaast werden er ook diverse prijzen uitgereikt. De Twist-app werd verkozen tot hét Project Speciaal 2017. Lees hier het verslag.

Voor de Prowise Presenter Award in samenwerking met Gewoon Speciaal ICT waren er twee prijswinnaars. Kelly Tindemans met haar les 'Sinterklaas' voor leerroute 1 en 2 en Christa van der Lest - Fennema met een les genaamd De letter M voor leerroute 3 en 4. Lees hier meer.

œ_OnderwijsvanAnaarBeter nov '17.pdf