Nieuws Onderwijs en Zorg

De verbinding Onderwijs - Jeugd

De Werkagenda verbinding onderwijs-jeugdhulp brengt onderwijs, jeugdhulp en gemeenten bij elkaar. Onlangs verscheen de derde nieuwsbrief met goede voorbeelden uit Zaltbommel en Den Bosch.

In Zaltbommel ziet de gemeente in Buurtzorg Jong dé ideale vorm om goede professionals bij elkaar te brengen. Die professionals krijgen alle ruimte krijgen om hun energie en expertise volledig te richten op de vraag van jongeren en gezinnen. Het geld moet in de ondersteuning zitten, niet in de overhead.

In Den Bosch biedt een ‘Vliegende brigade’ ondersteuning aan de pedagogisch medewerkers van de kinderopvang. Als zij met vragen zitten over het gedrag of de ontwikkeling van jonge risicokinderen, is er snel een deskundige langszij voor informatie, advies of doorverwijzing.

Op de website vindt u nieuws, praktijkvoorbeelden, informatie over wettelijke kaders, beleidscyclus en handige instrumenten als handreikingen, voorbeelden van arrangementen, nuttige websites en veel meer. U kunt ook op verschillende plaatsen op de site uw vraag stellen aan de experts van de Werkagenda verbinding onderwijs-jeugdhulp.

Lees hier de nieuwbrief. Of neem een kijkje op de vernieuwde website onderwijsjeugd.nl