Nieuws Algemeen

Buitenspelen op Schoolplein14

De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd vooruit door beweging. Dit doet de organisatie door activiteiten op drie gebieden: Gehandicaptensport, Cruyff Courts en Schoolplein14. Veel van deze projecten vinden plaats bij het speciaal onderwijs. Al ruim 400 scholen in Nederland hebben een Schoolplein14, waarvan ruim 20% bij het speciaal onderwijs.

Wat is Schoolplein 14?
Schoolplein14 brengt op schoolpleinen die niet uitdagen
 om te bewegen coatings aan. Dat zijn lijnen en kleurvlakken die zowel structuur bieden als de creativiteit van kinderen stimuleren. In korte tijd ontstaat zo - met weinig middelen
- een uitdagende plek om te spelen. Niet alleen tijdens schooltijd, maar ook daarna. Scholen die hun plein na schooltijd openstellen, doen kinderen uit de hele wijk
 een groot plezier.

Onlangs is de Cruyff Foundation een samenwerking aangegaan met de Rabobank Foundation welke zich richt op Schoolplein14 in het speciaal (basis-) onderwijs. Hierdoor geldt er voor scholen uit het scholen speciaal onderwijs een aantrekkelijke co-financiering wat het voor de school vele malen toegankelijker maakt om een Schoolplein14 te realiseren.

In de bijlage vindt u het Schoolschrijftje met meer informatie over Schoolplein 14. Of kijk hier een filmpje over Schoolplein14.
Voor meer informatie en aanmelden klik hier. Of mail naar schoolplein14@cruyff-foundation.org
Tel.: 020-305,7766

Schoolschriftje DEF.pdf