Nieuws Expertise

Delen is het nieuwe hebben

Vanuit het onderzoeksprogramma Gedrag en Passend Onderwijs van het NRO starten Pi7 en LECSO in 2018 een aantal activiteiten die worden uitgevoerd onder de gezamenlijke naam Delen is het nieuwe hebben.

Expertgroepen
In 2018 starten we met expertgroepen die vanuit 3 perspectieven onderzoeksresultaten gaan verzamelen binnen het domein gedrag. De perspectieven zijn: de leerling, de leraar, de school&schoolomgeving. In de expertgroepen werken onderzoekers en praktijkmensen samen. Zij verzamelen kennis en zorgen dat de kennis (o.a. in de website en de Agora) toegankelijk is voor de gebruiker.
Zoek je verdieping? Doe mee in de expertgroepen! Zie onderaan dit bericht voor de contactgegevens.

Zelf actief kennisdelen? Ga voor Ambassadeur
Wij zijn op zoek naar (15x2) ambassadeurs die in het eigen netwerk actief aan de slag gaan met leren van gedrag en de visie "Delen is het nieuwe hebben" onderschrijven. In de training: Effectieve kennisdeling, leer je werken met een beproefde methodiek voor kennisdeling en een implementatiewijzer.De bijeenkomst wordt gehouden op 24 januari 2018. Meld je hier aan.

Je kunt je alleen aanmelden met een collega uit je netwerk! Kosten 250 euro per koppel. Is binnen een koppel één persoon lid van LECSO dan geldt 25,00 euro korting. Deze kun je terugverdienen door een kennisactiviteit uit te zetten in je netwerk.

Wil je kennis uitwisselen? Kom naar een AGORA!
De AGORA is een oud Grieks woord voor ontmoetingsplein. Op het centrale plein deelden wetenschappers hun kennis met de burgers. Onze agora zijn 'dynamische pleinontmoetingen’ tussen praktijkmensen en gedragsonderzoekers.  Je kunt er kennis halen en brengen en deze vervolgens verder verspreiden.

"Online kennis is onmisbaar maar de werkelijke kennisdeling komt pas tot stand in een professionele dialoog met mensen die samen willen zoeken naar antwoorden op gedeelde vragen."  Er zijn drie Agora’s gepland in 2018.

De kosten: 25 euro pp per bijeenkomst.

Meer informatie? Mail Gerdien Griffioen of bel: 06-126 60 882. Of mail naar Albert Boelen.
In de bijlage vind je het factsheet over Delen is het nieuwe hebben.

factsheet_kennisdeling_tekst_voor_de_aanmelding_pdf.pdf