Nieuws Onderwijs en Zorg

Garant-Zorgcongres: LVB'ers, hoe voorkom je dat ze tussen wal en schip geraken

Op donderdag 8 maart vindt het Garant-Zorgcongres Hoe voorkomen dat zij tussen wal en schip geraken? plaats. Een bijeenkomst voor allen die zorgen voor kinderen, jongeren en volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking.

Mensen met  een (licht) verstandelijke beperking vormen een kwetsbare groep in onze complexe samenleving. Het Garant-Zorgcongres buigt zich over de vraag hoe we kunnen voorkomen dat deze mensen buiten de boot vallen. Hoe kunnen begeleiders, behandelaren en ouders kwaliteit van leven voor deze mensen bevorderen? Hoe voorkomen zij hun isolement? Hoe moeten zij zorg dragen voor hun geestelijke en lichamelijke gezondheid? Hoe moet hun eigen verantwoordelijkheid voor goed functioneren in de samenleving ondersteund worden? Hoe moeten wij hen helpen verantwoorde keuzes te maken om hun leven zinvol inhoud te geven?

De vijf inleiders van het Garant-Zorgcongres geven op deze vragen ieder op eigen manier antwoord. Sommigen beantwoorden die vragen specifiek voor mensen met een licht verstandelijke beperking, bij  anderen staat de problematiek van mensen met een meer ernstige verstandelijke beperking centraal.

Accreditatie: NIP K&J, NVO O-G, Registerplein (GGZ, MW e.a)


Datum en tijd: donderdag 8 maart 10.00 - 16.15 uur
Locatie: Klasse Theater, Carré 16, 5017 JE, Tilburg
Kosten: € 95,00
Voor meer informatie en het volledige programma klik hier.
Aanmelden