Nieuws Arbeidstoeleiding

Banenafspraak: 'Als je het niet probeert, lukt het ook niet'

Jordi werkt als assistent-conciërge op basisschool De Zandberg in Breda. Hij is vanuit het voortgezet speciaal onderwijs op de school terecht gekomen in het kader van de Banenafspraak. In de video vertelt schoolleider Hans Staps over de toegevoegde waarde van Jordi: "Het team wordt er erg vrolijk van."

En Jordi zelf geeft tips voor andere scholen: "Geef iemand een kans op een stageplek en kijk hoe het gaat." Een goed en inspirerend voorbeeld uit het primair onderwijs van de invulling van de Banenafspraak.

Dit is een sprekend en fantastisch voorbeeld van Ingeschakeld: rechtstreeks vanuit het vso, via een stage in een baan rollen. Dus kijk eens naar stageplaatsen op basisscholen of in het voortgezet onderwijs in de omgeving van de leerling. Het wordt erg eenvoudig als het scholen onder hetzelfde bestuur betreft, op deze wijze help je je eigen leerling aan een baan én je eigen schoolbestuur in het kader van de banenafspraak! Zo hebben de stagebegeleiders van Jordi (Het Breda College voor cluster 3 te Breda) een plaats gevonden voor hem als assistent concierge op een basisschool in zijn onmiddellijke omgeving. Tijdens de stage zijn de verschillende werkzaamheden getraind en zijn er zelfs werkzaamheden bij gekomen. Jordi hoort er nu helemaal bij!