Nieuws Algemeen

Verkiezing Leraar van het jaar - ook voor so

Heb je of ken je een goede leraar (of lerares) in het speciaal onderwijs. Meld hem of haar dan hier aan voor de verkiezing van Leraar van het Jaar 2018. Aanmelden kan tot en met dinsdag 8 mei 2018.

De Leraren van het Jaar worden gekozen door een jury bestaande uit leraren. Het is dus belangrijk dat je de jury voorziet van voldoende informatie om 'jouw leraar' verder te helpen in het jurytraject. Dat doe je door onderstaande vragen in te vullen. Het aantal inzendingen voor een bepaalde leraar heeft geen invloed op de kansen van de kandidaat. Het gaat kwaliteit, niet om kwantiteit.

De verkiezing Leraar van het Jaar is een initiatief van de Onderwijscoöperatie en wordt sinds 1999 georganiseerd. Elk jaar kunnen leerlingen, ouders, schoolleiders en leraren hun favoriete leraar opgeven. De Leraren van het Jaar (po, so, vo, mbo) zijn een jaar lang het gezicht van de beroepsgroep binnen hun sector. Zij krijgen een podium om hun inspiratie en passie uit te dragen en te delen met de rest van lesgevend Nederland. Daarmee draagt de verkiezing bij aan een positief imago van het beroep.

Vorig jaar werd Christa Rietberg, groepsleerkracht op so de Aventurijn in Almere gekozen to Leraar van het jaar in het speciaal onderwijs. Lees hier over haar verkiezing.