Nieuws Arbeidstoeleiding

Voorjaarevent: 99vanTwente - voor leerlingen én werkgevers

Op 26 april organiseert de 99vanTwente in samenwerking met werkplein Twente en diverse scholen een voorjaarsevent. Voor werkgevers, maar ook voor jongeren die een leer-werkplek of stage zoeken. Want ... werkgevers zijn op zoek naar jou!
[NB tijd is gewijzigd tov eerdere berichtgeving]

Zoek je een stage,  of leer-werkplek? Of wil je meer weten over verschillende beroepen en bedrijven? Dat kan op de beroepenbraderie in Hengelo! Kom kijken naar diverse beroepen en demonstraties. Je kunt hier werkgevers ontmoeten met stage- en opleidingsmogelijkheden. Zij vertellen je graag welke stageplekken, leer- werktrajecten en banen er binnen hun bedrijf zijn.

Ook voor werkgevers
Maar ook werkgevers van MKB en grote bedrijven met mogelijke stage- of werkplekken voor jongeren tot 27 jaar met maximaal mbo niv 1 opleiding zijn welkom.
Tijdens dit event leert u de talenten van jongeren kennen, waarbij de focus ligt op jongeren uit het praktijkonderwijs (PRO) en voortgezet speciaal onderwijs (VSO). Welke kennis en kunde hebben deze jongeren in huis om uw bedrijf verder te helpen? Wat is er mogelijk rondom stage en werkplekken?

Leer meer van de ervaring van andere werkgevers, rondom het invullen van hun MVO-beleid, inclusief werkgeven, maar ook het flexibel invullen van personeelstekorten. Deze dag staat in het teken van het ontmoeten van gelijkgestemde werkgevers, jongeren en het maken van matches voor stage- of werkplekken.

Datum: Donderdag 26 april, 8.30 – 14.00 uur
Locatie:Familiepretpark de Waarbeek Hengelo Twekkelerweg 327, 7554 SC Hengelo

Programma

  • 8.30-9.00: Inloop
  • 9.00-11.00: Werkgeversprogramma. Een interactieve kennissessie met andere werkgevers waarin u wordt voorbereid hoe u in contact komt en in gesprek raakt met de jongeren op het event. Wie zijn deze jongeren, wat zijn hun mogelijkheden, hoe plaats, begeleid en leidt je deze jongeren op in uw organisatie?

  • 11.00-11.30: Gezamenlijke aftrap met de jongeren
  • 11.30-14.00: Beroepenbraderie in het park, met de sectoren horeca/recreatie/ catering, zorg, schoonmaak, techniek/bouw, logistiek/transport, detailhandel, productie/industrie. Met diverse werkgevers zoals de Waarbeek, Frans op den Bult, Axent Groen, Visschedijk, Thales, InfraVak, Sallandse Wegenbouw, De Groene Taxi, MSG Post & Koeriers, Brookhuis Taxi Oldenzaal, Bolletje en IKT.

In de bijlage vindt u de uitnodigingen voor leerlingen en werkgevers. Daarin staan ook de linkjes om aan te melden.


Uitnodiging-jongeren-nieuwjaarsevent-99vanTwente.pdf

Uitnodiging-werkgevers-nieuwjaarsevent-99vanTwente.pdf