Nieuws Algemeen

Aventurijn Almere sportiefste vso-school van Nederland 2018

Aventurijn uit Almere en het Christelijk Lyceum Veenendaal mogen zich de sportiefste scholen van Nederland 2018 noemen voor respectievelijk het voortgezet speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs. Op 11 april kregen zij tijdens de finale in Nijmegen de titel en bijbehorende waardecheque uitgereikt. Het is voor het eerste dat ook een verkiezing voor het vso werd gehouden.
LECSO feliciteert beide scholen met deze prachtige uitverkiezing!

In de finale werd vso-school Aventurijn uit Almere uiteindelijk uit drie genomineerden tot winnaar van deze verkiezing verkozen. De jury toonde zich onder de indruk van de manier waarop de school het kind centraal stelt. ‘Alle kinderen bewegen op hun eigen niveau. Ook staat er een professioneel team met een duidelijke visie, dat alle vertrouwen krijgt van de schoolleiding en dat ook waar maakt’, zo staat in het juryrapport. De school ontving een watersport tweedaagse ter waarde van € 2.500 en waardecheque van 500 euro.

Daarnaast kreeg het Christelijke Lyceum Veenendaal de titel ‘Sportiefste vo-school van Nederland’ uitgereikt, inclusief bijbehorende waardecheque van 3000 euro. De jury koos de school uit vier genomineerden. ‘Het Christelijk Lyceum Veenendaal beheerst de kunst alle leerlingen te verleiden om een leven lang te bewegen. De vaksectie bewegingsonderwijs is zeer ondernemend en benut ruimschoots de mogelijkheden die geboden worden voor samenwerking binnen de school maar ook met de omgeving’, aldus de jury.

Er werden ook prijzen uitgereikt voor de beste podiumpresentaties, deze gingen naar het Roelof van Echten College uit Hoogeveen en VSO Impuls uit Tegelen. Beiden ontvingen waardecheque’s ter waarde van 750 euro.

Over de verkiezing
De verkiezingen van de sportiefste scholen van Nederland worden om de twee jaar georganiseerd door de KVLO (Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding) en NOC*NSF. Dit keer gebeurde dit in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (Academie voor Lichamelijke Opvoeding), Special Heroes, Uniek Sporten en de gemeente Nijmegen. Namens de VO-raad zat beleidsadviseur Jessica Tissink in de jury voor de vso-verkiezing. Yvonne Sanders (projectleider Gezonde School voor de VO-raad) was voorzitter van de jury voor de vo-verkiezing.