Nieuws Algemeen

Aanmelden voor Excellente Scholen 2019

Eerder dan andere jaren komen wij nu al met informatie over het nieuwe trajectjaar Excellente Scholen (2019). Dit heeft te maken met een verandering in de procedure. Een school moet bij aanmelding voor het traject al beschikken over de waardering Goed van de inspectie. Dit betekent dat een aanvraag voor een onderzoek naar Goed via de aanmelding voor het traject Excellente Scholen niet meer mogelijk is, in tegenstelling tot eerdere jaren.

Op tijd aanvragen onderzoek naar Goed: uiterlijk 30 september 2018
Beschikt uw school nog niet over de waardering Goed, of nam uw school bij een vorig traject deel via de overgangsregeling? Uw bestuur kan uw school dan bij de inspectie voordragen voor een onderzoek naar de waardering Goed. Alleen wanneer uw school tussen 1 augustus en 30 september 2018 wordt aangemeld, biedt de inspectie de garantie dat uw school voor de sluiting van de aanmeldingsperiode Excellente Scholen 2019 weet of zij de waardering Goed krijgt.

Waarom doen scholen mee aan dit traject?
Het traject Excellente Scholen is er op gericht om kwaliteit zichtbaar te maken én over te dragen. Al meer dan 700 scholen/schoolsoorten deden in de afgelopen jaren mee aan dit traject. Voor de scholen is het predicaat Excellente School een vorm van erkenning en waardering voor hun prestaties. Zij zien het als een uitdaging om hun onderwijs voortdurend tegen het licht te houden en verder te ontwikkelen. Bovendien willen zij van én met elkaar leren om hun onderwijs steeds beter te maken.

Aanmeldingsperiode
Van vrijdag 1 februari 2019 tot en met maandag 15 april 2019 kunt u zich aanmelden voor het traject Excellente Scholen 2019.

Wat betekent de toekenning van het predicaat Excellente School?
De toekenning van het predicaat Excellente School betekent dat een school (of schoolsoort) onderwijs biedt van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheidt van andere goede scholen door te excelleren met een specifiek profiel.

Meer weten?
Wilt u meer weten over het traject Excellente Scholen 2019? Ga dan naar de website van Excellente Scholen. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen via e-mail excellentescholen@onderwijsinspectie.nl of telefoon 088 669 60 60.
 
Wilt u meer weten over (het verkrijgen van) de waardering Goed? Lees dan verder op de website van de inspectie of neem contact op met het Loket Onderwijsinspectie .