Nieuws Expertise

Studiedag bewegingsonderwijs

De studiedag bewegingsonderwijs cluster 4 wordt dit jaar gehouden op woensdag 14 november 2018. Dit jaar heeft onderwijsgroep Eduvier de deuren van vso de Rede in Lelystad opengesteld voor de jaarlijkse bijeenkomst.
 
De dag wordt gestart met een inleiding van Ivo Dokman. In deze presentatie gaat Dokman op een praktische wijze met de deelnamers aan de slag over 'hoe onderlinge beïnvloeding werkt tussen leerlingen in de groep en in de interactie met jou als leraar'. Als individu heb je namelijk  invloed op het gedrag van de groep, maar de groep heeft ook invloed op het gedrag van jou als individu.
 
Maar hoe werkt dat dan? Hoe krijg je zicht en vat op de dynamiek? Hoe stuur je bij of kan je preventief al rekening houden met deze dynamiek? Wat vraagt dat dan van jou als leraar en in de onderlinge samenwerking met collega’s? Dat is immers ook een groep en die kent ook een dynamiek.
 
Deze vragen en meer komen aan bod en worden, op een praktisch toepasbare wijze, gekoppeld aan theorie vanuit de communicatiewetenschappen, psychologie en sociologie’.
 
Workshops

Bekende en ook onbekende workshops worden aangeboden tijdens deze dag. Burnergames en Groepsdynamica werden vorig jaar hoog aangeschreven en komen ook dit jaar weer met vernieuwde inzichten en spellen aan bod.
Nieuwe workshops zijn bijvoorbeeld: Achery Attack, Danstermind, Over de beweegangst heen en nog meerdere workshops. In de bijlage vindt u het workshop-overzicht.

De kosten voor deze nascholing bedragen € 95,00 voor leden en € 110,00 voor niet leden.
Locatie: vso De Rede, Zuigerplasdreef 204, Lelystad.
Aanmelden kan tot en met zondag 4 november op deze pagina.
Voor eventuele vragen:, mail naar Mike Bontekoning: mike.bontekoning@eduvier.nl
 

Bewegingsonderwijs_Workshopaanbod_2018.pdf