Nieuws Arbeidstoeleiding

Pilot met praktijkverklaringen biedt nieuwe initiatieven

Door tijdens een stage te laten zien wat ze in huis hebben, kunnen vso/pro-jongeren zonder diploma toch een waardevolle praktijkverklaring halen. In een pilot van SBCM, Cedris en SBB werkten acht SW-bedrijven samen met werkgevers en onderwijsinstellingen om deze jongeren (en soms ook oudere werknemers) nog beter voor te bereiden op hun werkplek.Op 17 september werden in Steenwijk de eerste praktijkverklaringen vanuit deze pilot uitgereikt.

De 16-jarige Nick Boven had er een halfjaar geleden weinig vertrouwen in. Zijn vmbo-techniekopleiding haperde. De theorie wilde er gewoon niet in. ‘Mijn stage ging perfect, maar toen die was afgelopen liep het niet goed meer’, aldus Nick. ‘We hebben van alles geprobeerd, maar zonder resultaat. Toen hoorde ik van de leerlijnen met een praktijkverklaring: geen theorie, maar gewoon ervaring opdoen in de praktijk. Dat leek me wel wat.’

Talenten en vaardigheden
Hij stopte met zijn opleiding en kwam via de sociale dienst van de gemeente bij SW-bedrijf NoordWestGroep terecht. Daar volgde hij een traject van twee weken om zijn talenten en vaardigheden in kaart te brengen. Uit de testen bleek dat Nick goed zou passen op een logistiekafdeling. Hij ging werken in het magazijn van elektronicabedrijf ELEQ. ‘Dat was meteen leuk. Ik kon daar lekker aan de slag en leren op het werk. Dit traject was voor mij een uitkomst. Ik heb veel geleerd bij ELEQ en met mijn praktijkverklaring vind ik sneller werk of een nieuwe stageplek.’

Praktijkverklaring
Nick was op 17 september een van de vijf stagiairs die in Steenwijk een praktijkverklaring in ontvangst mochten nemen. De stagiairs in Steenwijk zijn de eersten die een praktijkverklaring hebben behaald binnen een pilot van SBCM, Cedris, Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en SW-bedrijven. In deze pilot vervullen de SW-bedrijven een belangrijke rol bij het arbeidsfit maken en coachen van de stagiairs.

Een ander traject
Bij NoordWestGroep startten dertien mensen aan het traject. Daarvan haalden er uiteindelijk vijf een praktijkverklaring, vier een certificaat in de logistiek en één in de horeca. Drie deelnemers verlieten het traject omdat ze eerder een baan kregen aangeboden. De overige vijf deelnemers constateerden dat de stap naar werk te vroeg voor ze komt. Drie gaan terug naar school en twee terug naar de gemeente/NWGroep voor een ander traject.

Lees hier het hele artikel.