Nieuws Algemeen

Goud in Handen - Wat zou jij doen met zoveel poen

“THESE CHILDREN BELONG TO US,
THEY ARE OURS! NO-ONE IS LEFT BEHIND.”

Een schoolmedewerker in Toronto Canada zei dit eens bij een werkbezoek tegen de Nederlandse delegatie. Deze uitspraak liet ons niet los. In essentie is dat het uitgangspunt van speciaal onderwijs: thuiszitters of kinderen die elders niet terecht kunnen? “Kom maar hier, je bent van ons! En we gaan voor jou iets anders bedenken dat nog nooit iemand bedacht heeft.”
De Commissie voor de Begeleiding (CvB) speelt daarbij een essentiele rol. Zij is de kern van het speciaal onderwijs. Daar komen alle lijntjes samen om onze leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden en een plan voor zijn of haar toekomst uit te stippelen. Samen met de leerling zelf, de ouders en zorgpartners. Ook bij de terugkeer in het onderwijs van thuiszitters speelt de CvB een belangrijke rol.

In deze workshop op Hét Congres ga ja samen met anderen als Commissie voor de Begeleiding (CvB) je geld voor het komende schooljaar verdelen. Welke taken vind je belangrijk en wat kan met iets minder toe? Hoeveel zijn je partners letterlijk waard om mee samen te werken? Maar let op, het is minder vrijblijvend dan je denkt; er gaat wel eens een school failliet… Maar als het goed gaat, hebben we met de Commissie voor de Begeleiding Goud in Handen!

Meer informatie en aanmelden voor deze workshop kan hier.
Meer informatie over de spellen Goud in Handen en Goud in Beweging vindt u hier.